Kan brystimplantat gi økt selvsikkerhet?

Politikkens begynnelse
18th oktober 2022

Selvsikkerhet er viktig i politikken og innen andre områder av yrkeslivet. Vi får ofte høre at selvsikkerhet ikke har noe med kropp og utseende å gjøre, men er du kvinne, vet du at en slik påstand er feil. Kvinner blir alltid vurdert ut fra utseendet sitt, spesielt dersom de ytrer seg offentlig. Kvinner blir møtt med helt andre typer kritikk enn menn. Det er for eksempel sjelden en mannlig politiker får kommentarer om klær eller kropp, mens dette langt oftere skjer med kvinner. Kommentarer som går på kropp og utseende kan være spesielt sårende, fordi da er det selve personen som angripes, ikke politikken personen står for.

Hets kan føre til usikkerhet

Uskyldige kommentarer fra kolleger kan gjøre unge politikere usikre, men det er enda verre med hets og hatefulle kommentarer som kommer gjennom sosiale medier. De kan rett og slett ta knekken på unge politikere, og føre til at de ikke klarer mer. Brystimplantater kan ikke løse problemene med hets, men de kan kanskje gjøre noe med selvtilliten. Når man føler seg fin, for eksempel med dråbeformet implantater, blir det kanskje litt lettere å bære hetsen. Da vet du i hvert fall at kroppen din er fin, og blir kanskje ikke like såret av kommentarene som går på utseende.

Kroppshets er noe av det vanligste kvinner møter, ikke bare innen politikken, men generelt i livet. Det er en av årsakene til at mange kvinner blir usikre på egen kropp og utseende. En stor fordel med dråbeformet implantater er at de ser veldig naturlige ut, og derfor er det vanskelig for andre å se om du har tatt en brystoperasjon. Det er selvsagt viktig at man tar en brystoperasjon fordi man selv vil, ikke fordi man føler seg hetset til å gjøre noe med kroppen sin. Men når man føler seg vel med egen kropp blir man litt mindre sårbar for kommentarer som går på kropp og utseende.

Unge politikere trenger mentorer

Kanskje er det slik at unge politikere i større grad trenger mentorer. Og kvinnelige politikere bør ha kvinnelige mentorer, rett og slett fordi kvinner opplever andre utfordringer og andre typer hets og kommentarer enn mannlige politikere. Unge mannlige politikere trenger også mentorer, for alle unge politikere møtes av mye hets. Er man kvinne eller har minoritetsbakgrunn er hetsen kanskje verre og litt annerledes enn for unge hvite menn, men politikerhets er et stort og voksende problem uansett hvilke politikere det er snakk om. Og det er viktig å ta tak i dette problemet, for ellers kan det hende at færre unge velger å engasjere seg politisk. Alle har et ansvar for å unngå politikerhets, og samtidig må unge politikere støttes og forberedes bedre på det de møter når de velger å engasjere seg.

culture