Problemer i politkken

Innflytelse og media
2nd desember 2018

Det er mye en kan prate om når det kommer til politikk. Visse ganger kan det virke som om vi bare prater om politikk, det er noe som dominerer nyhetsbildet, og dermed også samtalen rundt middagsbordet. Det er kanskje ikke så dumt, men måten debatten har dreid set til å bli mer personfokusert enn tidligere er kanskje ikke det aller beste. Ved å bare prate om politikk så får distraherer vi også oss selv fra litt viktigere ting, om hva poltikk faktisk skal oppnå, og hva den skal gjøre for oss.  Vi må ikke glemme at Erna Solberg faktisk er folkevalgt, og dermed står i tjeneste til folket, og ingen andre. Det er ingen interesseorganisasjoner som bør få prioritet over det norske folk, noen gang. Det er dessverre ikke realiteten.

Det er bare å se hvordan omsorgssektoren er og hvor god jobb Helsedirektoratet har gjort for oss. Hvor lang tid det tar for oss å få en legetime og hvor lange køene er. Det naturligvis vanskelig å gjøre noe med på kort tid, men et land som Norge burde ha det litt bedre. Det bør ikke være slik at det tar timer før man kan prate med sin lege for et problem man skulle ha. Det finnes sider som kry.no som hjelper litt på den store pågangen, men man føler liksom at det ikke burde være nødvendig. Helse bør jo være noe som staten tar vare på, og ikke noe som bør bli lagt på privatpersoner, selv om de samme reguleringene gjelder for de også. Det er jo den vanlige klagen om at politikerne bør fokusere mer på å faktisk gjøre noe, enn å bare prate om hvor ille motparten er. Det hjelper i hvert fall ikke oss, uansett hvor enige vi er i det.

Det er klart, det må jo også finne penger tilgjengelig, men det tror vi ikke bør være noe problem å finne. Norge er langt i fra et fattig land og det må finnes visse grep som kan gjøres for å forandre på dette. Vi har alle sett det på nyhetene, mennesker som ligger i sykesenger i en hall på sykehuset, men det er nå en ting. De får i hvert fall hjelp, men hva med alle de som behøver sine resepter for tabletter? Hadde man kanskje investert enda litt mer og vært litt mer handlekraftige så kunne man nok løst opp den køen ganske raskt og hjulpet flere langt fortere. Det bør jo være til interesse for de aller fleste av oss. Kanskje ikke toppolitikerne som nok får hjelp med en gang de behøver det. For resten av oss derimot så hadde det jo vært greit om det hadde blitt ordnet, litt i hvert fall.

culture