Bedriftspolitikk

Politikkens begynnelse
23rd oktober 2019

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hva politikk innenfor bedriften innebærer. Vi skal også se på hva slags konsekvenser dette får for både de ansatte og selskapets inntekt.

Det å vite nøyaktig hva bedriften står for kan være veldig viktig for hvordan vi styrer selskapet vårt. I første omgang så handler dette rett og slett om hva slags verdier selskapet vårt har. Det handler også om hva som bestemmer grunnlaget og utviklingen av denne politikken. Hvordan bestemmer vi disse verdiene og hvordan viderefører vi dem til de ansatte?

Verdier

Til å begynne med kan vi snakke om verdiene til bedriften vår. Det kan for eksempel være verdier som pålitelighet, kompetanse, og kundeservice. Det å velge ut spesifikke verdier ved hjelp av politikken vår, gir oss en spesifikk fordel på bekostning av andre fordeler som vi kunne ha valgt å kommunisere til de ansatte. Dette er fordi politikken vi velger må være begrenset, vi kan ikke bare si til de ansatte at de skal være helt perfekte mennesker og at alt skal gjøres 100 % riktig.

Vi må velge noe å satse på når det gjelds verdier. Videre så opparbeider vi disse verdiene, forhåpentligvis gjennom en to-veis kommunikasjon. Det vil altså si at toppledelsen bestemmer politikken men alltid har en slags indirekte forhandling mellom de ansatte om hva det er som faktisk foregår i bedriften. Dersom vi for eksempel bare roper ut hva vi forventer, uten å faktisk å lytte med åpne ører om hva det er som foregår så kan vi blinde på hva det er som foregår i vårt eget selskap.

Innføre og opprettholde

Når det er sagt så kan vi sørge for å legge større vekt på verdiene våre under ansettelsesprosessen, i opplæring og kontinuerlig gjennom arbeidsdagen. Det er også viktig at vi ansetter folk som oppriktig er enige i verdiene våre, men husk at det er vanskelig å skifte politikken når den først er sementert hos de ansatte. Dersom man vil ha en nærmere analyse av bedriften sin og hva det er som foregår kan man besøke questback og finne alt det man trenger der.

Husk også at det kommer til å bli uenigheter under driften av selskapet, og disse konfliktene må løses på fornuftig måte. Dersom vi går gjennom konflikter nøye så kan vi også selv lære nøyaktig hva som ligger til grunne for konflikten og prøve å rette det opp enten med de individuelle ansatte eller i selve politikken som bedriften driver.

Husk også at vi har både en offentlig og en mindre formell kultur i selskapet. Vi vil i første omgang ikke ha altfor store forskjeller mellom de to, med mindre det er en bevisst beslutning som vi har tatt. Lykke til!

culture